Η ΦιλοσοφΙα μας

Η ΦιλοσοφΙα μας

Το στοίχημα ήταν να μετατρέψουμε την Αλληλεγγύη σε βιώσιμο πόρο. Στην Ελλάδα των πολλαπλών κρίσεων, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία συναντά το Δίκαιο Εμπόριο με στόχο ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής και οικονομίας που θα προτάσσει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, αλλά και τις βιώσιμες ανθρώπινες σχέσεις.
ΒιωσιμΟτητα

ΒιωσιμΟτητα

Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και στις τρεις διαστάσεις της, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική, παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα μπορούμε να προσφέρουμε σε προσιτή τιμή. Έτσι, εξασφαλίζουμε τη διάρκεια του «ΜΑζΙ», την ευημερία των μελών του και προσφέρουμε ενεργά στο ευρύτερο σύνολο, στην κοινωνία. .
ΔιαφΑνεια

ΔιαφΑνεια

Θεωρούμε τη διαφάνεια βασικό στοιχείο της δημοκρατίας και την εφαρμόζουμε τόσο στις εσωτερικές διαδικασίες μας, μεταξύ των μελών μας,  όσο και σε κάθε επικοινωνία και συναλλαγή με τους αλληλέγγυους και τους αγοραστές των προϊόντων μας. Αποφασίζουμε, σχεδιάζουμε, παράγουμε και διαθέτουμε τα αγαθά μας με δημόσιο απολογισμό.
ΑλληλεγγΥη

ΑλληλεγγΥη

Η Αλληλεγγύη είναι γραμμένη στο πιστοποιητικό γέννησής μας. Είναι η κινητήρια δύναμη και η συγκολλητική ουσία μας. Ανταποδίδουμε αυτό που δεχόμαστε από τους αλληλέγγυους φίλους μας, προσφέροντας με τη σειρά μας σε άλλους που έχουν ανάγκη. Το «ευρώ της αλληλεγγύης» είναι αυτό που ξεχωρίζει τα προϊόντα του «ΜΑζΙ».
Image

ΜΑζΙ

„ΜΑζΙ“, „MAζI Oli“, „Gemeinsam“, „Together“, Ensemble“, … είναι η ιδέα, η ουσία και το όνομα.  Όλοι ΜΑζΙ σκεφτήκαμε, δουλέψαμε και  δημιουργήσαμε αυτόν τον κοινό τόπο, τον ΜΑζΙ χώρο. Με αλληλεγγύη, διαφάνεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Κόμβος

Ανοιχτός για κάθε ομάδα ή και Κοιν.Σ.Επ.  παραγωγών που θέλει να γίνει μέρος της „ΜΑζΙ“ προσπάθειας. Να ενώσουμε δυνάμεις, να ανταλλάξουμε ιδέες και οράματα. Να αναδείξουμε την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ως ισχυρή απάντηση στο κυρίαρχο μοντέλο.
Image
Όλα από το blog

Ποιοι είμαστε

Μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που προωθεί τα καλά αγαθά της Ελληνικής Γης στην Ευρώπη. Ερευνούμε, ανακαλύπτουμε, σχεδιάζουμε, τυποποιούμε και ταξιδεύουμε τα Συνεταιριστικά προϊόντα "ΜΑζΙ" εκεί όπου συναντούν ανθρώπους που θα τα γευτούν, θα τα αγαπήσουν και θα τα σεβαστούν!

Οι συνεργάτες μας